Δολοφονία Sidhu Moosewala: Η Interpol εκδίδει ειδοποίηση Red Corner κατά του γκάνγκστερ Goldy Brar

Δολοφονία Sidhu Moosewala: Η Interpol εκδίδει ειδοποίηση Red Corner κατά του γκάνγκστερ Goldy Brar

9 Juni 2022 0 Von admin

Η Ιντερπόλ εξέδωσε την Πέμπτη μια ειδοποίηση Red Corner κατά του Satinderjit Singh με το ψευδώνυμο Goldy Brar, του γκάνγκστερ με έδρα τον Καναδά που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Punjabi τραγουδιστή-πολιτικού Sidhu Moosewala. Η έκδοση του RCN ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση του Μπραρ – του κύριου ύποπτου για τη δολοφονία του Μουσουάλα μαζί με τον φυλακισμένο γκάνγκστερ Λόρενς Μπισνόι που έγινε δεκτός ότι εμπλέκεται στη συμμορία του.

Ο Brar, ενεργό μέλος της συμμορίας Lawrence Bishnoi, είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Sidhu Moosewala στις 29 Μαΐου, χαρακτηρίζοντάς την εκδίκηση για τη δολοφονία της ηγέτη των Youth Akali Dal Vicky Middukhera.

Νωρίτερα σήμερα, η υπηρεσία διασύνδεσης της Ιντερπόλ της Ινδίας CBI εξέδωσε μια δήλωση σήμερα λέγοντας ότι η αστυνομία του Παντζάμπ αναζήτησε RCN εναντίον του Goldy Brar μόλις στις 30 Μαΐου, μια ημέρα μετά τη δολοφονία.

Η δήλωση από το CBI έπεσε στο πρόσωπο της αστυνομίας του Παντζάμπ, η οποία ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι είχε ζητήσει μια ειδοποίηση Red Corner εναντίον του γκάνγκστερ Μπαρ σχεδόν 10 ημέρες πριν από τη δολοφονία του Moosewala στις 29 Μαΐου.

Το CBI ανέφερε ότι ελήφθη μια επικοινωνία από το Γραφείο Ερευνών της Αστυνομίας του Παντζάμπ μέσω email στις 30 Μαΐου στις 12.25 μ.μ. με επιστολή με ημερομηνία 19 Μαΐου επισυναπτόμενη σε αυτήν ζητώντας την έκδοση Κόκκινης Ανακοίνωσης κατά του Μπρα σε δύο FIR που έχουν καταχωριστεί από την Αστυνομία του Παντζάμπ — FIR Αρ. 409 με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2020 και FIR No. 44 με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2021 — στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, Faridkot.

Ο εικοσιεπτάχρονος τραγουδιστής Moosewala, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στο Παντζάμπ με εισιτήριο του Κογκρέσου, πυροβολήθηκε στις 29 Μαΐου από άγνωστους δράστες στην περιοχή Mansa του Παντζάμπ, μια ημέρα αφότου η πολιτειακή κυβέρνηση περιόρισε την κάλυψη ασφαλείας του. Πάνω από 30 κενές θήκες από σφαίρες βρέθηκαν κοντά στο SUV του στο οποίο σκοτώθηκε.

Αμέσως μετά, ο Μπραρ δημοσίευσε ένα μήνυμα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δολοφονία, μετά την οποία η αστυνομία του Παντζάμπ είπε ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ανταγωνισμού μεταξύ των συμμοριών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Bishnoi – κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από την Ειδική Αστυνομική Κυψέλη του Δελχί – παραδέχτηκε τη συμμετοχή της συμμορίας του στη δολοφονία, μετά την οποία η αστυνομία είπε ότι ο φυλακισμένος γκάνγκστερ ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παντζάμπ είχε νωρίτερα πει ότι η πολιτειακή αστυνομία δεν αφήνει κανένα βήμα για την έκδοση του γκάνγκστερ Γκόλντι Μπραρ.

Ο Μπραρ, με καταγωγή από το Σρι Μουκτσάρ Σαχίμπ, είχε πάει στον Καναδά με φοιτητική βίζα το 2017 και είναι ενεργό μέλος της συμμορίας Lawrence Bishnoi.