Ελάχιστη απαίτηση ταχύτητας Διαδικτύου για υπηρεσίες ροής

Ελάχιστη απαίτηση ταχύτητας Διαδικτύου για υπηρεσίες ροής

17 Mai 2022 0 Von admin

Δεν είστε μόνοι αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που συνδέσατε την τηλεόρασή σας σε μια κεραία. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η υπηρεσία ροής είναι πιο σημαντική από την υπηρεσία τηλεόρασης και αυτό είναι πλέον το πρότυπο. Ωστόσο, είναι επίσης μια από τις πιο εντατικές σε εύρος ζώνης —και συχνές— δραστηριότητές μας στο διαδίκτυο. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα παιδιά να παρακολουθούν Stranger Things στο κινητό τους στον επάνω όροφο, ενώ οι γονείς τους βλέπουν την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά στην smart TV στον κάτω όροφο ή ο συγκάτοικός σας να παρακολουθεί υπερβολικά Vikings καθώς παρακολουθείτε ζωντανά αθλητικά στην τηλεόρασή σας.

Ο χρόνος αλλάζει και τώρα πολλοί άνθρωποι μεταβαίνουν σε υπηρεσίες ροής για πολλούς λόγους. Οι πελάτες έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους παρόχους καλωδίων με την πάροδο των ετών αυξάνοντας τις μηνιαίες τιμές υπηρεσιών χωρίς αιτιολόγηση, καθώς και φόρους, τέλη και άλλες προσαυξήσεις. Οι άνθρωποι κόβουν κορδόνια επειδή οι ανησυχίες τους είναι θεμιτές.

Οι περισσότερες πλατφόρμες ροής προσφέρουν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες κατά παραγγελία, αλλά υπάρχουν και άλλες, όπως το Sling TV που προσφέρουν επίσης ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια, ακριβώς όπως η καλωδιακή τηλεόραση. Πολλές από αυτές τις πλατφόρμες ροής προσφέρουν δωρεάν δοκιμές και άλλες είναι πλήρως δωρεάν, όπως το Crackle. Κερδίζουν χρήματα μέσω διαφημίσεων αντί να σας χρεώνουν για τη συνδρομή.

Αν και οι υπηρεσίες ροής δεν είναι η ιδανική επιλογή, προβάλλουν ένα συναρπαστικό επιχείρημα. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και οι μηνιαίες χρεώσεις είναι λογικές. Για να απολαύσετε τις υπηρεσίες ροής σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε μια σύνδεση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας όπως Cox Internet που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για πολλές άλλες δραστηριότητες.

Δεδομένου του είδους του περιεχομένου που παρέχει και των αναγκών ταχύτητας λήψης, κάθε υπηρεσία ροής είναι εγγενώς διαφορετική από τις άλλες. Ως εκ τούτου, έχουμε συγκεντρώσει μια λεπτομερή αναφορά σε όλες τις μεγαλύτερες ανάγκες ταχύτητας Διαδικτύου των υπηρεσιών ζωντανής ροής τηλεόρασης.

Netflix

Το Netflix είναι αυτή τη στιγμή η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα ροής όχι μόνο στην Αμερική, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της ποικιλίας περιεχομένου που έχετε με το Netflix. Εάν έχετε Netflix, δεν μπορείτε ποτέ να βαρεθείτε. Θα υπάρχει πάντα κάτι για να παρακολουθήσετε. Να θυμάστε ότι το Netflix δεν προσφέρει περιεχόμενο ζωντανής τηλεόρασης. Θα αποκτήσετε πρόσβαση στο μοναδικό περιεχόμενο, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Netflix.

Το Netflix παρέχει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις ταχύτητας με βάση την ποιότητα βίντεο που επιθυμείτε. Απλώς έχετε κατά νου ότι οι ταχύτητες που υποδεικνύονται είναι για ροή μιας συσκευής. εάν πολλές συσκευές στο δίκτυό σας βλέπουν Netflix ταυτόχρονα, θα χρειαστείτε περισσότερο εύρος ζώνης για να τις υποστηρίξετε όλες.

Ζωντανή τηλεόραση YouTube

Οι κόφτες καλωδίων λατρεύουν το YouTube Live TV, καθώς τους παρέχει πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα καλωδιακά κανάλια με πολύ οικονομικό κόστος. Διαθέτει τα καλύτερα προγράμματα ροής και καλωδιακού προγραμματισμού. Η συνδρομή περιλαμβάνει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης cloud DVR, επιτρέποντάς σας να καταγράψετε όλες τις αγαπημένες σας εκπομπές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή κατ‘ απαίτηση για γρήγορη πρόσβαση σε διάφορους τίτλους.

Το YouTube Live TV δεν πρέπει να συγκρίνεται με το Netflix ή το Amazon Prime Video επειδή απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Παρέχει μια ζωντανή εμπειρία καλωδιακής τηλεόρασης με όλα τα εξέχοντα κανάλια για να νιώσετε καλύτερα. Σας προσφέρει κωμωδία, δράση, μυστήριο, ρεαλισμό, δράμα και οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, το YouTube Live TV σάς επιτρέπει να βλέπετε όλα τα αγαπημένα σας κανάλια σε ένα smartphone που είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Τώρα το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα χρειάζεστε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση YouTube; Για τη ροή των καναλιών σε ποιότητα τυπικής ευκρίνειας, το YouTube συνιστά να έχετε σύνδεση λήψης τουλάχιστον 3 Mbps.

Απαιτείται ελάχιστη ταχύτητα λήψης 7 Mbps για ροή υψηλής ευκρίνειας. Αν θέλετε να κάνετε streaming HD, θα χρειαστείτε μια ελάχιστη ταχύτητα λήψης 5 Mbps. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε ροή 4K, τα 5 Mbps δεν θα λειτουργήσουν. Χρειάζεστε περίπου 25 Mbps ταχύτητα, περισσότερο ή λιγότερο. Εάν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ταυτόχρονα, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σχετικά με τις ταχύτητες. Το YouTube συνιστά ταχύτητα σύνδεσης 13 Mbps ή μεγαλύτερη για αξιόπιστη ροή HD σε πολλές συσκευές.

Sling TV

Η Sling TV, σε αντίθεση με άλλες, είναι μια λιγότερο ακριβή υπηρεσία ροής τηλεόρασης. Διακρίνεται στην αγορά λόγω των λογικών μηνιαίων αμοιβών της. Ο κλάδος των υπηρεσιών ροής είναι ήδη γεμάτος και μια τυπική συνδρομή στο Sling TV κοστίζει περίπου 35 $ το μήνα, γεγονός που κάνει τον πελάτη χαρούμενο.

Παραδόξως, το πακέτο κορυφαίας βαθμίδας κοστίζει περίπου 50 $, το οποίο είναι ακόμα λιγότερο από τις περισσότερες από τις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Λόγω της διεπαφής διεπαφής χρήστη, το Sling TV βρίσκεται πίσω από το YouTube Live TV. Δεν είναι τόσο απλό ή διαισθητικό στη χρήση όσο μερικές από τις άλλες πλατφόρμες ροής. Η σειρά καναλιών, από την άλλη πλευρά, είναι απίστευτη και η ποιότητα του βίντεο είναι αξιοπρεπής.

Για να απολαύσετε βίντεο υψηλής ποιότητας σε οθόνες προηγμένης τεχνολογίας, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές ή Mac, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 5 Mbps. Η Sling συνέστησε να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο τουλάχιστον 25 Mbps από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας, εάν έχετε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ταυτόχρονα.

Philo

Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για κόφτες κορδονιών και απαιτεί μηνιαία χρέωση κάτω των 20 $ για την υπηρεσία. Το Philo είναι το καλύτερο για άτομα που αγαπούν το φαγητό ή τα ταξίδια. Διαθέτει όλα τα δημοφιλή κανάλια για φαγητό και ταξίδια. Επιπλέον, σας προσφέρει μια συναρπαστική ποικιλία βαρέων επιτυχιών όπως AMC, BET, Comedy Central και Food Network.

Οι απαιτήσεις ταχύτητας Διαδικτύου είναι παρόμοιες με άλλες. Χρειάζεστε 3 Mbps για ροή τυπικής ευκρίνειας και 7 Mbps για ροή υψηλής ευκρίνειας. Ωστόσο, τα 13 Mbps προτείνονται για αξιόπιστη ροή HD.

Συνοψίζοντας το

Είναι προτιμότερο να έχετε internet υψηλής ταχύτητας στο σπίτι, ανεξάρτητα από την υπηρεσία ροής που θα επιλέξετε. Η βέλτιστη ταχύτητα λήψης ποικίλλει για κάθε νοικοκυριό, αλλά για ροή υψηλής ευκρίνειας, συνιστάται σύνδεση τουλάχιστον 25 Mbps.