Η βιομηχανία χάλυβα χρειάζεται εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό όπως η Agniveers για να επιτύχει τον στόχο χωρητικότητας 300 MT: ISA

Η βιομηχανία χάλυβα χρειάζεται εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό όπως η Agniveers για να επιτύχει τον στόχο χωρητικότητας 300 MT: ISA

23 Juni 2022 0 Von admin

Η Indian Steel Association (ISA) χαιρέτισε το κυβερνητικό σχέδιο Agnipath λέγοντας ότι η βιομηχανία χρειάζεται Agniveers καθώς τέτοιο ταλέντο μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου της χώρας παραγωγής χάλυβα 300 MT. Σύμφωνα με την Εθνική Πολιτική Χάλυβα του 2017, η κυβέρνηση έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής χάλυβα της Ινδίας σε 300 εκατομμύρια τόνους (MT).

«Η ινδική βιομηχανία χάλυβα υποστηρίζει απερίφραστα την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ινδίας. Το Agnipath είναι ένα win-win για όλους. Η ινδική χαλυβουργία χρειάζεται χιλιάδες εκπαιδευμένους και πειθαρχημένους άντρες και γυναίκες για να επιτρέψει τη φιλοδοξία ανάπτυξης της να επιτύχει 300 MTPA, σύμφωνα με την Εθνική Πολιτική Χάλυβα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ISA Dilip Oommen σε δήλωση.

Ο Oommen, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της AMNS India, είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την επιλογή των υψηλής ειδίκευσης Agniveers, που εκπαιδεύονται στο πλαίσιο του προγράμματος Agnipath, για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο Γενικός Γραμματέας του ISA, Αλόκ Σαχάι, είπε ότι το Agnipath είναι ένα σχέδιο που ξεπερνά το μονοπάτι της κυβέρνησης.

«Στην πραγματικότητα, είναι ένα κίνημα για το Skill India-Secure India. Οι ιδιότητες όπως η αφοσίωση στο έθνος, η δέσμευση στην εργασία, η τιμιότητα και η πειθαρχία στην εργασία, που θα είχε ο Agniveers μετά από 4 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος Agnipath… θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για όλους τους εργοδότες», είπε. Ο Sahay είπε ότι κάθε τομέας, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα, θα αναζητούσε την Agniveers ως υπαλλήλους με τέτοια προσόντα.

Το πρόγραμμα Agnipath για τις ένοπλες δυνάμεις, που ανακοινώθηκε στις 14 Ιουνίου, προβλέπει τη στρατολόγηση νέων από 17 και μισό έως 21 ετών μόνο για τέσσερα χρόνια, με πρόβλεψη να διατηρηθεί το 25 τοις εκατό για 15 ακόμη. χρόνια.

Οι άλλοι θα συνταξιοδοτούνταν χωρίς φιλοδωρήματα και συνταξιοδοτικά επιδόματα. Αργότερα, η κυβέρνηση επέκτεινε το ανώτατο όριο ηλικίας στα 23 έτη για προσλήψεις το 2022. Ωστόσο, έχουν ξεσπάσει διαμαρτυρίες σε αρκετές πολιτείες κατά του συστήματος