Η Κίνα αναμενόταν να αναπτύξει το πιο προηγμένο αμφίβιο σκάφος επίθεσης στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η Κίνα αναμενόταν να αναπτύξει το πιο προηγμένο αμφίβιο σκάφος επίθεσης στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

25 April 2022 0 Von admin
  • Η Κίνα θα αναπτύξει σύντομα το μεγαλύτερο αμφίβιο επιθετικό πλοίο της στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
  • Το σκάφος θα χρησιμοποιηθεί επίσης για «αποστολές γύρω από την Ταϊβάν».
  • Σύμφωνα με ειδικούς, η Κίνα προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα σε άλλες χώρες.

Η Κίνα αναμένεται να αναπτύξει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο επιθετικό πλοίο της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσαν στρατιωτικοί παρατηρητές.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η χώρα ανέθεσε στο Hainan, το πρώτο αμφίβιο επιθετικό πλοίο τύπου 075, και σύντομα θα αναπτυχθεί στα αμφισβητούμενα ύδατα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να σταλεί σε αποστολές στην Ταϊβάν.

Το σκάφος Hainan Type 075 είναι ικανό να μεταφέρει περίπου 30 ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες.

Η Κίνα παρήγγειλε το τεράστιο πλοίο την Παρασκευή και ο ίδιος ο πρόεδρος Xi Jinping παρευρέθηκε στην τελετή σε ναυτική βάση του Hainan. Εκτός από το σκάφος, είχαν επίσης το αντιτορπιλικό Dalian Type 055 και πυρηνικό υποβρύχιο Chang Zheng 18.

Πρώην εκπαιδευτής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και νυν στρατιωτικός σχολιαστής Song Zhongping είπε σχετικά με το νέο σκάφος:

«Το πλοίο αναπτύσσεται στον Στόλο της Νότιας Θάλασσας υπό τη Διοίκηση του Νότιου Θεάτρου. Δεν σημαίνει ότι θα είναι υπεύθυνη μόνο για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για αποστολές γύρω από την Ταϊβάν και άλλες εργασίες εντολών μεταξύ θεάτρου. Αλλά πιθανότατα θα είναι κυρίως για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

Τώρα οι παρατηρητές λένε ότι το Hainan Type 075 θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει μεγάλο ρόλο στις εδαφικές διαμάχες της Κίνας ενάντια στο Μπρουνέι, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Ο ερευνητής Collin Koh της Σχολής Διεθνών Σπουδών S Rajaratnam στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (Σιγκαπούρη) παρατήρησε ότι η ανάπτυξη του νέου αμφίβιου επιθετικού πλοίου σημαίνει ότι η Κίνα προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα σε άλλες χώρες.

Ο Koh τόνισε:

«Όσον αφορά την περιοχή, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με τις στρατηγικές προθέσεις της Κίνας και την τάση της να χρησιμοποιήσει στρατιωτικό εξαναγκασμό, αυτό το σκάφος θα αντιμετωπιστεί γενικότερα με επιφυλακτικότητα από τις περιφερειακές χώρες, ειδικά εκείνες που έχουν εδαφικές και κυριαρχικές διαφορές με την Κίνα».

Δείτε αυτό το βίντεο ρεπορτάζ: