Η Κίνα αναπτύσσει εκτοξευτή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στα αμφισβητούμενα σύνορα ως «αποτρεπτικό» κατά της Ινδίας

Η Κίνα αναπτύσσει εκτοξευτή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στα αμφισβητούμενα σύνορα ως «αποτρεπτικό» κατά της Ινδίας

25 April 2022 0 Von admin
  • Η Κίνα φέρεται να έχει αναπτύξει έναν προηγμένο εκτοξευτή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στα Ιμαλάια.
  • Το όπλο προορίζεται ως «αποτρεπτικό για την Ινδία».
  • Αυτή η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από έναν στρατιωτικό, ο οποίος είπε ότι το νέο οπλικό σύστημα «θα πρέπει να είναι ένας εκτοξευτής πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να μεταφέρει πολλαπλάσια 300 χλστ. [12-inch] ή ακόμη μεγαλύτερους πυραύλους με εμβέλεια βολής άνω των 100 χιλιομέτρων».

Η Κίνα έχει αναπτύξει έναν προηγμένο εκτοξευτή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στα Ιμαλάια, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές. Ένας εκπρόσωπος και αναλυτής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι να αποτρέψει την Ινδία εν μέσω της συνεχιζόμενης συνοριακής διαμάχης.

Επιπλέον, μάθαμε ότι μια ταξιαρχία πυροβολικού που σταθμεύει στη στρατιωτική περιοχή Xinjiang διεξάγει εντατικές ασκήσεις πυραυλικού συστήματος, αν και ο τύπος του όπλου ή η εμβέλεια βολής του δεν έχει καθοριστεί.

Πρώην εκπαιδευτής του Σώματος Πυροβολικού PLA Song Zhongping διάσημος:

«Το νέο οπλικό σύστημα θα πρέπει να είναι ένας εκτοξευτής πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να μεταφέρει πολλαπλάσια 300 χλστ [12-inch] ή ακόμα μεγαλύτερες ρουκέτες με εμβέλεια βολής άνω των 100 χλμ. Μόνο ένα μεγάλου βεληνεκούς MLRS (σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης) είναι αρκετά ισχυρό ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για την Ινδία, καθώς τα ινδικά στρατεύματα ενισχύουν επίσης τη στρατιωτική ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων».

Ο Antony Wong Tong, ένας στρατιωτικός παρατηρητής από το Μακάο, υπέθεσε ότι τα MLRS μεγάλης εμβέλειας είναι πιθανώς το PHL-16 ή το Type PCL-191.

«Το PHL-03 των 42 τόνων είναι πολύ ογκώδες για το μεγάλο υψόμετρο… ενώ προηγούμενες αναφορές υπονοούσαν ότι το νέο PCL-191 θα γινόταν το κύριο σύστημα πυραύλων μάχης του στρατού», επεσήμανε. «Όλα τα νέα προηγμένα οπλικά συστήματα πρέπει να δοκιμαστούν και να αναπτυχθούν σε διαφορετικές περιοχές για να διασφαλιστεί ότι οι λειτουργίες εξακολουθούν να λειτουργούν υπό ακραίες καιρικές συνθήκες».

Εν τω μεταξύ, μπορούμε να θυμηθούμε ότι πηγές μέσων ενημέρωσης από την Ινδία ανέφεραν πέρυσι ότι η Κίνα είχε αναπτύξει προηγμένα όπλα στα σύνορα, όπως το Type PHL-03 MLRS και τα PCL-181 τοποθετημένα σε όχημα οβίδες.