Η Shriram Transport Finance εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την DFC

Η Shriram Transport Finance εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την DFC

10 Juni 2022 0 Von admin

Η Shriram Transport Finance Company (STFC), ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες εμπορικών οχημάτων και μέλος του Ομίλου Shriram, εξασφάλισε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική International Development Finance Corporation (DFC) των ΗΠΑ. Ο εξωτερικός εμπορικός δανεισμός (ΕΚΤ) ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα δάνειο σταθερού επιτοκίου 10ετούς διάρκειας στο πλαίσιο του πλαισίου κοινωνικής χρηματοδότησης της STFC. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στο STFC να προωθήσει την αποστολή χρηματοοικονομικής ένταξης.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από το DFC θα επιτρέψουν στην STFC να παρέχει πίστωση για την αγορά νέων και μεταχειρισμένων οχημάτων σε ολόκληρη την Ινδία. Τα έσοδα από το DFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση οχημάτων για εμπορικούς σκοπούς, εναλλακτική χρηματοδότηση καυσίμων, συγκεκριμένα μέσω CNG, LPG και ηλεκτρικών οχημάτων και δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω δανείων ΜΜΕ, συγκεκριμένα για τη χρηματοδότηση γυναικών επιχειρηματιών. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εξυπηρέτηση των καθυστερημένων πολιτειών της χώρας και θα ενδυναμώσει και θα προωθήσει την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των υποεξυπηρετούμενων κοινοτήτων στην Ινδία, δήλωσε η STFC.

Εκτός από το δάνειο DFC, η STFC συγκέντρωσε επίσης 475 εκατομμύρια δολάρια μέσω ομολόγου 144Α από τη διεθνή αγορά κατά την έναρξη του 2022, συνεχίζοντας έτσι τη διαφοροποίηση του προφίλ χρηματοδότησής της. Η συγκέντρωση κεφαλαίων πραγματοποιείται εν μέσω της διαδικασίας συγχώνευσης της Shriram Capital (SCL) και της Shriram City Union Finance (SCUF) με την STFC ως μέρος της αναδιάρθρωσης στον Όμιλο Shriram.

Ο Umesh Revankar, VC & MD, STFC, δήλωσε: «Η επιτυχία της STFC στην εξασφάλιση διεθνούς χρηματοδότησης από έναν από τους κορυφαίους παρόχους αναπτυξιακής χρηματοδότησης στον κόσμο αποτελεί απόδειξη της δύναμης και της σταθερότητάς μας, καθώς και μια επικύρωση της αποστολής μας για περαιτέρω οικονομική ένταξη. Θα βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση περισσότερων μεμονωμένων φορέων για να αγοράσουν οχήματα σε νέες αγορές, θα παρέχουμε χρηματοδότηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αγροτικές περιοχές και θα δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες κοινότητες να βελτιστοποιήσουν το εισόδημά τους και να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής».

Η STFC πρωτοστατεί στην οργανωμένη χρηματοδότηση μεταχειρισμένων φορτηγών με στρατηγική παρουσία στον δανεισμό φορτηγών 5-10 ετών. Η εταιρεία έχει περιουσιακά στοιχεία σε ισολογισμό 1,27 τρισεκατομμυρίων Rs (Μάρτιος 2022) και έχει παρουσία στην Ινδία με δίκτυο 1.854 υποκαταστημάτων και απασχολεί 25.456 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 19.475 επιχειρηματικών ομάδων. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ισχυρή πελατειακή βάση με περίπου 2,11 εκατομμύρια πελάτες.

Ο Andrew Herscowitz, Chief Development Officer της DFC, δήλωσε: «Η επένδυση της DFC στο STFC είναι για να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, της ανάπτυξης και της χρηματοοικονομικής ένταξης σε ολόκληρη την Ινδία. Η χρηματοδότηση του DFC βοηθά στην αύξηση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για ιδιοκτήτες-διαχειριστές και άλλες μικρές επιχειρήσεις για την αγορά εμπορικών οχημάτων—συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών επιχειρήσεων από αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Με το δάνειο της DFC, η STFC θα βοηθήσει επίσης τον τομέα των εμπορικών μεταφορών της Πράσινης Ινδίας, έναν τομέα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να απελευθερωθεί από τον άνθρακα, χρηματοδοτώντας εναλλακτικά καύσιμα και οχήματα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων».