Κρίση Μαχαράστρα: Ο Shiv Sena είναι ελεύθερος να χαράξει το δικό του μονοπάτι, λένε οι ηγέτες της MVA καθώς το μήνυμα του Sanjay Raut στους αντιφρονούντες MLA πυροδοτεί καυγά

Κρίση Μαχαράστρα: Ο Shiv Sena είναι ελεύθερος να χαράξει το δικό του μονοπάτι, λένε οι ηγέτες της MVA καθώς το μήνυμα του Sanjay Raut στους αντιφρονούντες MLA πυροδοτεί καυγά

24 Juni 2022 0 Von admin

Οι εταίροι της συμμαχίας Maha Vikas Aghadi (MVA) Κογκρέσο και NCP δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο Shiv Sena είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε, αφού ο επικεφαλής εκπρόσωπος του κόμματος Sanjay Raut είπε στους βουλευτές του «ανταρτικού» κόμματος ότι ο επικεφαλής υπουργός της Μαχαράστρα, Uddhav Thackeray θα σκεφτόταν να αποχωρήσει από μια συμμαχία με Το Κογκρέσο και το NCP αν επέστρεφαν στη Βομβάη εντός 24 ωρών. Ο βουλευτής της Rajya Sabha ζήτησε από τον υπουργό πολιτείας Eknath Shinde και άλλους «αντάρτες» νομοθέτες να επιστρέψουν, ο Raut είπε ότι η Shiv Sena θα προσπαθήσει να τιμήσει τα αιτήματά τους αφού ο Shinde χαρακτήρισε το κυβερνών MVA «αφύσικη συμμαχία».

«Ο Σιβ Σένα είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του MVA στη Μαχαράστρα, αλλά οι αντάρτες του κόμματος θα πρέπει να επιστρέψουν στη Βομβάη (από το Γκουβαχάτι) σε 24 ώρες», δήλωσε ο ανώτερος ηγέτης Σιβ Σένα. Πολλοί ηγέτες από το στρατόπεδο των «ανταρτών», συμπεριλαμβανομένου του Shinde, είχαν ζητήσει από τη Sena να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με το BJP.

Το μήνυμα του Raut που πρότεινε μια επανεξέταση της συμμαχίας του Shiv Sena με το NCP και το Κογκρέσο προκάλεσε έντονη ανταπόκριση και από τα δύο μέρη. Η πρόεδρος του Κογκρέσου της Μαχαράστρα, Nana Patole, είπε ότι το κόμμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με όποιο κόμμα επιθυμεί να συμμαχήσει ο Sena. «Είμαστε μαζί τους (Shiv Sena) για να εμποδίσουμε το BJP να έρθει στην εξουσία. Αυτό το παιχνίδι συμβαίνει λόγω του ED… Το Κογκρέσο είναι έτοιμο για μια δοκιμή ορόφου. Αν αυτοί (ο Σιβ Σένα) θέλουν να κάνουν συμμαχία με οποιονδήποτε, δεν έχουμε πρόβλημα». Ο Patole φέρεται να είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Αντιδρώντας στη δήλωση του Ράουτ, ο ηγέτης του NCP Chhagan Bhujbal είπε στους δημοσιογράφους: «Εάν αυτό που είπε ο Sanjay Raut είναι σωστό…αν (Shiv Sena) θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι (έξοδος από το MVA), τότε θα πρέπει να μιλήσουν με τον αρχηγό μας NCP Sharad Pawar. Κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει, κάθε κόμμα μπορεί να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο».

Εν τω μεταξύ, ο ανώτατος του NCP Sharad Pawar ήταν εμφανώς αναστατωμένος σε μια συνάντηση με τον πολιτειακό υπουργό Εσωτερικών Dilip Walse-Patil και τον επικεφαλής του κόμματος της πολιτειακής μονάδας Jayant Patil για το πώς ο κρατικός κυβερνητικός μηχανισμός πιάστηκε να κοιμάται ακόμη και εν μέσω της μαζικής μετακίνησης των νομοθετών του Shiv Sena από τη Μαχαράστρα, ανέφερε. Το Indian Express. Ήταν σοκαρισμένος με το πώς η ηγεσία της MVA πιάστηκε απροσδόκητα εξαιτίας αυτής της «αστοχίας πληροφοριών», ανέφερε περαιτέρω η IE.