Ο πληθωρισμός του μισθολογικού κόστους για να μετριάσει τα περιθώρια κέρδους των παικτών πληροφορικής έως και 1,50%: Έκθεση

Ο πληθωρισμός του μισθολογικού κόστους για να μετριάσει τα περιθώρια κέρδους των παικτών πληροφορικής έως και 1,50%: Έκθεση

9 Juni 2022 0 Von admin

Τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους των εταιρειών τεχνολογίας πληροφοριών μπορεί να μετριαστούν έως και 1,50 τοις εκατό βραχυπρόθεσμα, καθώς ο πληθωρισμός του μισθολογικού κόστους λόγω της υψηλής φθοράς πλήττει τους παίκτες στον κλάδο άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση την Πέμπτη.

Η συρρίκνωση θα είναι πέρα ​​και πάνω από τη συρρίκνωση έως και 3,50 τοις εκατό στο μέτωπο του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους για τις περισσότερες εταιρείες πληροφορικής το FY22, σύμφωνα με την έκθεση του εγχώριου οίκου αξιολόγησης Icra.

Τα κέρδη δέχθηκαν πιέσεις το 222 λόγω του πληθωρισμού των μισθών και της εξομάλυνσης των λειτουργικών γενικών εξόδων, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η καλύτερη τιμολόγηση και η βελτιωμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα, ειδικά στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών, συνέβαλαν στον περιορισμό της συρρίκνωσης των περιθωρίων.

Ο τομέας της πληροφορικής αναδύθηκε από την κρίση της πανδημίας ως ένας από τους λίγους που πραγματικά κέρδισαν βαρύτητα επειδή η ζήτηση για ψηφιακές τεχνολογίες εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς ο κόσμος εργαζόταν από τα σπίτια και οι επιχειρήσεις έπρεπε να λειτουργήσουν με ένα νέο πρότυπο.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι ο κλάδος έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει μια έξαρση της φθοράς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα το χάσμα ζήτησης-προσφοράς, ειδικά για τα ταλέντα της ψηφιακής τεχνολογίας, το οποίο καταπολεμήθηκε προσφέροντας υγιείς αυξήσεις και κίνητρα στους μισθούς, περισσότερες προσλήψεις και επενδύσεις για επανεκπαίδευση.

Ο επικεφαλής του κλάδου Deepak Jotwani είπε ότι η δραστηριότητα προσλήψεων αυξήθηκε σημαντικά από το εξάμηνο του 2021 και μετά και σημειώθηκε ρεκόρ καθαρής προσθήκης εργαζομένων περίπου 4,5 lakh για τον κλάδο το FY22, με τις περισσότερες από τις προσθήκες να προέρχονται από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες.
Η δραστηριότητα προσλήψεων θα παραμείνει ισχυρή και μεσοπρόθεσμα, πρόσθεσε.

«Ωστόσο, το κόστος εκπαίδευσης και επώασης για νέες προσλήψεις που προσλήφθηκαν τα τελευταία τρίμηνα και οι υψηλότερες αποδοχές για τη διατήρηση υφιστάμενων ταλέντων θα συνεχίσουν να έχουν ως αποτέλεσμα τον πληθωρισμό του κόστους των μισθών, οδηγώντας σε περαιτέρω συγκράτηση των λειτουργικών περιθωρίων κατά 100-150 μονάδες βάσης τα επόμενα τρίμηνα». είπε ο Jotwani.
Με την παραγωγική ανάπτυξη νέων προσλήψεων, τα επίπεδα χρησιμοποίησης αναμένεται να αυξηθούν, είπε ο οργανισμός, προσθέτοντας ότι με την αναβάθμιση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, αυτό είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τα κενά ζήτησης-προσφοράς σε μεγάλο βαθμό.

Τα επίπεδα φθοράς είναι πιθανό να αρχίσουν να μειώνονται από το τέλος του τρέχοντος δημοσιονομικού, δίνοντας κάποια σταθερότητα στο μισθολογικό κόστος, ανέφερε. Η βελτιστοποίηση της πυραμίδας των εργαζομένων και οι καλύτερες υλοποιήσεις θα βοηθήσουν στη βελτίωση των λειτουργικών περιθωρίων κέρδους μεσοπρόθεσμα, προστίθεται στην έκθεση.

Η δυναμική ανάπτυξης που παρατηρήθηκε τον περασμένο ενάμιση χρόνο αναμένεται να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα, λόγω ενός υγιούς περιβάλλοντος ζήτησης με ισχυρή έλξη στο μέτωπο των ψηφιακών υπηρεσιών, σημείωσε.