Ο Uddhav Thackeray ετοιμάζεται για διπλή σύγκρουση: Η CM καρέκλα και πάρτι διακυβεύεται καθώς ο „Shinde Sena“ σχεδιάζει την επόμενη μεγάλη κίνηση

Ο Uddhav Thackeray ετοιμάζεται για διπλή σύγκρουση: Η CM καρέκλα και πάρτι διακυβεύεται καθώς ο „Shinde Sena“ σχεδιάζει την επόμενη μεγάλη κίνηση

23 Juni 2022 0 Von admin

Η ομάδα ανταρτών με επικεφαλής τον ηγέτη Shiv Sena ξεπέρασε τον μαγικό αριθμό των 37, ωθώντας περαιτέρω την κυβέρνηση MVA στο χείλος του γκρεμού. Ο Σίντε ισχυρίστηκε ότι έλαβε υποστήριξη 40 από τους 55 βουλευτές του Sena, υπερβαίνοντας έτσι το όριο των 37 (τα δύο τρίτα της δύναμης του κόμματος) που απαιτούνταν για την αποφυγή του νόμου κατά της αποστασίας.

Ενώ ο Shinde ισχυρίστηκε την υποστήριξη 40 MLA, ο αρχηγός του κόμματος Sanjay Raut είπε ότι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς ήταν «σε επαφή» για να επιστρέψουν.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Thackeray έχει μειωθεί σε αρχηγό μειοψηφίας στο κόμμα φάνηκε από τη συνάντηση που συγκάλεσε ο ίδιος, στην οποία συμμετείχαν μόνο 13 MLAs σήμερα το απόγευμα.

Το Indian Express ανέφερε έναν επαναστάτη MLA λέγοντας ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να αποδειχθεί ότι η υπό την ηγεσία του Shinde φατρία ήταν η «πραγματική Sena».

«Περάσαμε το πρώτο εμπόδιο. Τώρα, οι τεχνικές λεπτομέρειες για να διεκδικήσουμε την ταυτότητά μας μέσω του σχηματισμού ενός κόμματος υπό την ηγεσία του Shinde βρίσκονται σε εξέλιξη. Αγωνιζόμαστε για να αποδείξουμε ότι η ομάδα υπό την ηγεσία του Eknath Shinde είναι η πραγματική Sena», ανέφερε ο MLA, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί. Το Indian Express.

Εάν ο Shinde μπορεί να κρατήσει τους αριθμούς, μπορεί να αναζητήσει μια ξεχωριστή κατάσταση ομάδας. Το αν αυτή η ομάδα θέλει να αναγνωριστεί ως η πραγματική Sena, ή μια νέα στολή ή συγχώνευση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα μένει να καθοριστεί.

Σύμφωνα με την The Indian Express, η Sena υπό την ηγεσία του Thackeray έχει 18 MLA που ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό του MVA σε 115, συνδυάζοντας 44 του Κογκρέσου και 53 του NCP. Αυτό είναι 29 λιγότερο από το μισό σημείο του δρόμου των 144 στη Συνέλευση, του οποίου η ισχύς είναι μειωμένη σε 287 μετά τον θάνατο ενός Sena MLA.

Ήδη επτά βουλευτές που ανήκουν σε μικρότερα κόμματα ή Ανεξάρτητους έχουν έλξει προς την ομάδα Shinde. Περιλαμβάνουν δύο μέλη του Prahar Janashakti με επικεφαλής τον Bacchu Kadu.

Μια ένδειξη για το πού κατευθύνθηκαν αυτές οι κυμαινόμενες ψήφοι ήρθε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις της Rajya Sabha και του Νομοθετικού Συμβουλίου, όπου το BJP έλαβε επιπλέον 17 και 27 ψήφους, αντίστοιχα – λογικά μεταξύ τους.

Το BJP είναι το μεγαλύτερο κόμμα με 106 βουλευτές στην τρέχουσα Βουλή, και με τη διεκδίκηση 40 του Shinde, φαίνεται οικείο και στεγνό. Το πάρτι του σαφράν, ωστόσο, συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση «αναμονής και παρακολούθησης», χωρίς να κάνει καμία απέλπιδα προσπάθεια προς τον Shinde, τουλάχιστον δημόσια.