Πολιτική κρίση της Μαχαράστρα: Ο Shiv Sena MLA επιστρέφει στο Nagpur, ισχυρίζεται ότι «απήχθη» και του επιτέθηκαν αστυνομικοί του Γκουτζαράτ

Πολιτική κρίση της Μαχαράστρα: Ο Shiv Sena MLA επιστρέφει στο Nagpur, ισχυρίζεται ότι «απήχθη» και του επιτέθηκαν αστυνομικοί του Γκουτζαράτ

22 Juni 2022 0 Von admin

Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων εν μέσω της εξελισσόμενης πολιτικής αναταραχής στη Μαχαράστρα, ο Shiv Sena MLA Nitin Deshmukh έφτασε στο Nagpur σήμερα και ισχυρίστηκε ότι είχε δραπετεύσει από το στρατόπεδο των «ανταρτών» στο Γκουτζαράτ αφού τον «απήγαγαν». Εκφράζοντας την υποστήριξή του στον Πρωθυπουργό Uddhav Thackeray, ο Deshmukh έκανε σαρωτικούς ισχυρισμούς κατά της αστυνομικής δύναμης του Gujarat που διοικείται από το BJP, λέγοντας ότι μεταφέρθηκε βίαια σε νοσοκομείο και έγιναν προσπάθειες χειρουργικής επέμβασης σε αυτόν.

«Γλίτωσα και στεκόμουν στο δρόμο γύρω στις 3 τα ξημερώματα προσπαθώντας να φύγω κάνοντας αυτοκόλλητο, όταν ήρθαν περίπου 100-150 αστυνομικοί και με πήγαν στο νοσοκομείο. Προσποιήθηκαν ότι έπαθα έμφραγμα και προσπάθησαν να κάνουν κάποια χειρουργική επέμβαση στο σώμα μου», είπε, ενώ διέψευσε παλαιότερα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι έπαθε καρδιακή προσβολή.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μια ημέρα αφότου η σύζυγός του Pranjali Deshmukh υπέβαλε καταγγελία για εξαφάνιση στο αστυνομικό τμήμα Civil Lines στην Akola, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με τον σύζυγό της από αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην καταγγελία της, η Pranjali είπε ότι από τότε που πήρε ένα τηλεφώνημα με τον σύζυγό της στις 19:00 στις 20 Ιουνίου, δεν είχε νέα από αυτόν, ούτε μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του καθώς το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο, ενώ προσθέτοντας ότι η ζωή του συζύγου της κινδυνεύει.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Sena Sanjay Raut είχε ισχυριστεί ότι ο Deshmukh και ένας άλλος νομοθέτης φέρονται να ξυλοκοπήθηκαν.

Αυτή τη στιγμή, ο Shinde και άλλοι «επαναστάτες» MLA κατασκηνώνουν στο Assam στο Radisson Blu του Guwahati. Ενώ διεκδικούσε την υποστήριξη 46 νομοθετών, ο Shinde είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI, «Έχουμε 46 MLA μαζί μας, συμπεριλαμβανομένων 6-7 Ανεξάρτητων MLA. Οι υπόλοιποι είναι MLA του Shiv Sena. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί στο επόμενο διάστημα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση από το BJP ούτε έχουμε συνομιλίες μαζί τους».