Πώς η τεχνολογία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία

Πώς η τεχνολογία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία

8 Juli 2017 0 Von admin

Η τεχνολογία είναι παντού γύρω μας. Είναι τόσο πολύ συνυφασμένο με τις ζωές μας που είναι δύσκολο να ζήσουμε μια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε ξυπνάτε με το ξυπνητήρι, βουρτσίζετε τα δόντια σας, φτιάχνετε το πρωινό σας και επιβιβάζεστε στο αυτοκίνητο και πηγαίνετε στη δουλειά όπως κάνετε 5+ ημέρες την εβδομάδα!

Και με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις να συμβαίνουν συνεχώς, η τεχνολογία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας. Φαίνεται ότι κάθε δεύτερη μέρα βγαίνει ένα νέο πράγμα που πρέπει να έχει ο κόσμος. Ένα νέο smartphone, μια νέα κονσόλα παιχνιδιών, ένα νέο αυτοκίνητο κ.λπ. Και όσο και όταν το κάνουν, οι άνθρωποι τα πηδάνε σαν να εξαρτάται η ζωή τους από αυτό! Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσο η νέα τεχνολογία έχει αντίκτυπο στη ζωή μας σήμερα.

Smartphone Παντού

Σκεφτείτε πριν από περίπου 20 χρόνια, τα smartphones δεν υπήρχαν καν. Αυτά που το έκαναν δεν ήταν smartphone μόνο κινητά, τα οποία στην πραγματικότητα ανήκαν μόνο στους πλούσιους και την ελίτ της κοινωνίας. Ενώ τα περισσότερα παιδιά ηλικίας περίπου 16 ετών θα εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το έμπιστο παλιό σταθερό τηλέφωνό τους! Κάποια κινητά τηλέφωνα υπήρχαν, αλλά ήταν πολύ βασικά. Σήμερα θα τα λέγαμε «τούβλα». Αλλά αυτή τη στιγμή, κάθε παιδί 16+ έχει ένα smartphone κάποιου είδους!

Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι με smartphone από ό,τι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν. Και δεδομένου ότι η δυνατότητα γρήγορης επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένεια θεωρείται σημαντική, αν όχι πιο σημαντική από τον ύπνο και το φαγητό. Για πολλούς ανθρώπους, το smartphone τους είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν και χρησιμοποιούν όταν ξυπνούν το πρωί μέχρι το τελευταίο πράγμα που βλέπουν και χρησιμοποιούν όταν πρόκειται να κοιμηθούν το βράδυ.

Με ένα smartphone, οι άνθρωποι γίνονται πιο έξυπνοι. Απλά επειδή με ένα smartphone μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, Siri, Cortana, Google κ.λπ. για να μάθετε τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Απαντήσεις σε εκείνες τις ερωτήσεις ζωής που έχετε, για τις οποίες μπορείτε να απαντήσετε αμέσως χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσετε κανένα κουμπί! Και με εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram κ.λπ., αν έχετε κάτι να πείτε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε!

Άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες

Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο για τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες έκτακτες ειδήσεις από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας απλώς το smartphone τους. Όπου όπως πριν, έπρεπε να παρακολουθήσετε τηλεόραση και να συντονιστείτε σε ένα κανάλι ειδήσεων ή να ακούσετε ραδιόφωνο ή ακόμα και να διαβάσετε την εφημερίδα για να μάθετε για πράγματα που έχουν συμβεί. Αυτές τις μέρες, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις τελευταίες έκτακτες ειδήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κυριολεκτικά, οι ειδήσεις και άλλες νέες πληροφορίες είναι μόνο ένα κλικ μακριά από τους ανθρώπους του σήμερα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην το πιστεύετε αυτό, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, μαθαίνουν για νέα γεγονότα, γεγονότα και παγκόσμιες υποθέσεις και ειδήσεις από ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter και το Facebook. Δεδομένου ότι οι χρήστες συνήθως μοιράζονται ιστορίες σε αυτούς τους ιστότοπους όπως συμβαίνει, οι οποίες στη συνέχεια λαμβάνονται από τα πραγματικά μέσα ενημέρωσης, ειδήσεις, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες κ.λπ.

συμπέρασμα

Λόγω της τεχνολογίας, είναι πλέον πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο να αποκτήσουμε πρόσβαση στις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουμε. Πρόσβαση σε έκτακτες ειδήσεις και παγκόσμια γεγονότα σε μια στιγμή. Αυτό από μόνο του είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία επειδή βοήθησε να δοθεί στους ανθρώπους άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες. Και αυτό μπορεί να συνεχίσει να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους γενικά μόνο εάν όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει καθώς συμβαίνει. Λοιπόν, αυτή είναι η τεχνολογία για εσάς!