Πώς οι εφαρμογές μπορούν να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου σε οικονομίες που προέρχονται από κινητές συσκευές

Πώς οι εφαρμογές μπορούν να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου σε οικονομίες που προέρχονται από κινητές συσκευές

15 Juli 2022 0 Von admin

Του Sanjeev Barnwal

Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ινδία συγκεντρώνει δυναμική, η τεχνολογία στις ποικίλες διαστάσεις της παραμένει η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από τις διαδικτυακές αγορές. Δεδομένου του κεντρικού ρόλου της τεχνολογίας στις αγορές σε όλο τον κόσμο, ο βιομηχανικός αναλυτής Benedict Evans τη συνέκρινε με το ηλιακό σύστημα. Εδώ, τα smartphone μοιάζουν με τον ήλιο, ενώ όλα τα άλλα στοιχεία περιφέρονται γύρω από αυτές τις έξυπνες συσκευές.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Cisco, η Ινδία θα φιλοξενήσει περισσότερους από 800 εκατομμύρια χρήστες smartphone φέτος με αυτές τις συσκευές να οδηγούν το 44 τοις εκατό της συνολικής της κίνησης στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, ο πολλαπλασιασμός των smartphone θα έχει ως αποτέλεσμα η κατά κεφαλήν κατανάλωση δεδομένων να φτάσει σχεδόν τα 14 gigabyte το 2022 από 2,4 GB το 2017, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον κόσμο, σημειώνει ο «Δείκτης Visual Networking» της Cisco.

Ηλεκτρονικό εμπόριο σε M-commerce

Λαμβάνοντας υπόψη το δημογραφικό μέρισμα που προέρχεται από τον πληθυσμό σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων της Ινδίας, οι εφαρμογές για κινητά έχουν τεράστια σημασία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο θα μπορούσε με μεγαλύτερη ακρίβεια να ονομαστεί m-commerce ή mobile commerce. Δεδομένου ότι οι εφαρμογές προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για εξατομίκευση, βοηθούν τους παίκτες του ηλεκτρονικού εμπορίου να κατανοήσουν καλύτερα τους καταναλωτές ενώ επικοινωνούν πιο συχνά μαζί τους και στοχεύουν αυτές τις κοόρτες με σχετικά προϊόντα σύμφωνα με το ιστορικό περιήγησής τους. Σχεδόν 25 εκατομμύρια νέοι χρήστες smartphone προστίθενται κάθε τρίμηνο στην Ινδία, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εφαρμογών και του m-commerce.

Εν τω μεταξύ, καθοδηγούμενη από τους ουρανούς ανέμους που συνδέονται με την πανδημία που ώθησαν εκατομμύρια καταναλωτές και λιανοπωλητές να αγκαλιάσουν τις ψηφιακές συναλλαγές, η χώρα έχει πλέον μετατραπεί σε μια οικονομία με προτεραιότητα στα κινητά, σύμφωνα με το Ετήσιο Εγχειρίδιο Mobile Marketing 2021 από το InMobi. Χάρη σε αυτές τις τάσεις, η χώρα αντιπροσώπευε περίπου το 11,6 τοις εκατό όλων των λήψεων εφαρμογών σε όλο τον κόσμο το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της App Annie.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά της App Annie, οι Ινδοί καταναλωτές ξοδεύουν σχεδόν 5 ώρες την ημέρα σε εφαρμογές για κινητά. Αυτό μπορεί επίσης να αποδοθεί στην εμφάνιση κατηγοριών εφαρμογών m-commerce, όπως gaming, health & fitness, ψυχαγωγία, edtech, περιεχόμενο βίντεο μεγάλης και σύντομης μορφής και υπερτοπική παράδοση που αποκτούν εξέχουσα θέση μετά την πανδημία. Η διαθεσιμότητα αυτών των εφαρμογών σε καθομιλουμένες γλώσσες παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση των δημιουργών περιεχομένου και των καταναλωτών.

Οι έμποροι λιανικής πρέπει να πηδήξουν στο συγκρότημα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έχει μεταμορφώσει τις συνήθειες των καταναλωτών, επηρεάζοντας σημαντικά τις στρατηγικές μάρκετινγκ. Η προτίμηση των καταναλωτών για υπηρεσίες με προτεραιότητα τα κινητά φαίνεται έτοιμη να οδηγήσει σε μια μετάβαση προς μια οικονομία βασισμένη σε εφαρμογές.

Με την Ινδία να μεταμορφώνεται σε μια οικονομία που προέρχεται από κινητά, οι έμποροι λιανικής που αναπτύσσουν με επιτυχία εφαρμογές θα σημειώσουν μεγαλύτερη πρόοδο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Για να προκύψουν θετικά αποτελέσματα, οι προγραμματιστές εφαρμογών πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη ελαφρύτερων εφαρμογών με ελάχιστους χρόνους φόρτωσης, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν σχετικά απρόσκοπτες εμπειρίες. Ωστόσο, ακόμη και ενώ διατηρούν τις εφαρμογές λιτές, πρέπει να εξασφαλίσουν εξαιρετικό περιεχόμενο για μια ελκυστική εμπειρία καταναλωτή.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει επίσης να προσαρμόσουν τις εφαρμογές για διαφορετικές κοόρτες χρηστών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή οι εταιρείες βλέπουν έναν αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών που προέρχονται από πόλεις της βαθμίδας ΙΙ και ΙΙΙ, τονίζοντας τη σημασία του πολυγλωσσικού και περιφερειακού γλωσσικού περιεχομένου. Η άνεση της συνομιλίας ή της συναλλαγής στη γλώσσα τους διευκολύνει τη μεγαλύτερη μετατροπή σε μη μετρό.

Το M-commerce επιτρέπει στους καταναλωτές να παραγγείλουν οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε. Η παραγγελία προϊόντων ή υπηρεσιών από το σπίτι εξοικονομεί χρόνο, χρήμα και προσπάθεια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι καταναλωτές αποφεύγουν τα υπερπλήρη εμπορικά κέντρα και αγορές.

Ως αποτέλεσμα των εξελισσόμενων καταναλωτικών συνηθειών, η χρήση εφαρμογών για τη δημιουργία μεγαλύτερων δυνητικών πελατών και μετατροπών δεν αποτελεί πλέον επιλογή για τους λιανοπωλητές. Αντίθετα, είναι επιτακτικό εάν οι έμποροι λιανικής δεν επιθυμούν να μείνουν πίσω στη συνεχιζόμενη μάχη για την απόκτηση, τη διατήρηση και την αύξηση του μεριδίου αγοράς τους, ακόμη και όταν ένα σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων λιανικής μετατοπίζεται από το offline στο online.

Με τη βάση χρηστών του ηλεκτρονικού εμπορίου να αυξάνεται κάθε χρόνο, ακόμη και οι ΜΜΕ συνειδητοποιούν τη σημασία των εφαρμογών για την επέκταση της πελατειακής τους βάσης. Εξάλλου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προσεγγίσετε κοόρτες καταναλωτών 24×7 από οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

(Ο Sanjeev Barnwal είναι ο ιδρυτής και CTO της Meesho)